Przepis na napar z masła, który będziesz chciał "rozsmarować".
Posted by Marijuana Doctors on 03/21/2010 in Przepisy
Zaktualizowano 4 października 2020. Zawartość medyczna sprawdzona przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer
Poziom trudności: Łatwy
Wielu pacjentów preferuje leczenie za pomocą jadalnych przysmaków z marihuany, dlatego na MarijuanaDoctors.com będziemy regularnie zamieszczać przepisy na ciasteczka, ciasteczka i inne pyszne przysmaki z marihuany. Zanim jednak zaczniesz wypiekać swoje serce Marthy Stewart, powinniśmy najpierw omówić podstawowy składnik większości przysmaków z marihuany: masło marihuanowe.
Ilość trawki używanej w każdym przepisie może się różnić, ale poniżej znajduje się podstawowy przepis na 1 funt (2 filiżanki) masła z konopi. Najprawdopodobniej nie wykorzystasz go w całości w jednym przepisie, ale każdą niewykorzystaną część możesz przechowywać w lodówce lub zamrażarce do następnej sesji pieczenia.
Składniki
- 4 kostki niesolonego masła
1 uncja marihuany
Wskazówki
- Posiekać lub zmielić konopie do drobnej konsystencji (ale na tyle dużej, aby można ją było odcedzić w kroku 5).
Roztopić na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Gdy dojdzie do wrzenia, wmieszaj konopie i zmniejsz temperaturę do wrzenia.
Gotuj mieszankę z konopi, mieszając od czasu do czasu, aż THC zostanie wyekstrahowane, a masło zmieni kolor na zielony. Im dłużej gotujesz, tym mocniejsze są rezultaty.
Przelej masło z garnka przez drobne sitko, aby usunąć pąki i liście, wyławiając je poniżej w plastikowym lub szklanym pojemniku.
Odstaw roztopione masło do lodówki, aby odzyskało stałą konsystencję.
Ludwik Bartczyk
Biolog, pracownik Instytutu Medycyny Naturalnej, Elbląg