Przepis na napar z masła, który będziesz chciał "rozsmarować".

Posted by Marijuana Doctors on 03/21/2010 in Przepisy

Zaktualizowano 4 października 2020. Zawartość medyczna sprawdzona przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer

Poziom trudności: Łatwy

Wielu pacjentów preferuje leczenie za pomocą jadalnych przysmaków z marihuany, dlatego na MarijuanaDoctors.com będziemy regularnie zamieszczać przepisy na ciasteczka, ciasteczka i inne pyszne przysmaki z marihuany. Zanim jednak zaczniesz wypiekać swoje serce Marthy Stewart, powinniśmy najpierw omówić podstawowy składnik większości przysmaków z marihuany: masło marihuanowe.

Ilość trawki używanej w każdym przepisie może się różnić, ale poniżej znajduje się podstawowy przepis na 1 funt (2 filiżanki) masła z konopi. Najprawdopodobniej nie wykorzystasz go w całości w jednym przepisie, ale każdą niewykorzystaną część możesz przechowywać w lodówce lub zamrażarce do następnej sesji pieczenia.

Składniki

    4 kostki niesolonego masła 1 uncja marihuany

Wskazówki

    Posiekać lub zmielić konopie do drobnej konsystencji (ale na tyle dużej, aby można ją było odcedzić w kroku 5). Roztopić na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy dojdzie do wrzenia, wmieszaj konopie i zmniejsz temperaturę do wrzenia. Gotuj mieszankę z konopi, mieszając od czasu do czasu, aż THC zostanie wyekstrahowane, a masło zmieni kolor na zielony. Im dłużej gotujesz, tym mocniejsze są rezultaty. Przelej masło z garnka przez drobne sitko, aby usunąć pąki i liście, wyławiając je poniżej w plastikowym lub szklanym pojemniku. Odstaw roztopione masło do lodówki, aby odzyskało stałą konsystencję.